υπερπολυτεκνη οικογενεια
παραλία σάνη κυπαρισσία
Τα προϊόντα γιαουρτιού, αποτελούν πολύ καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητο για την υγεία των οστών και δοντιών, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης, βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού και την υγεία του δέρματος και έχουν αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Προστατεύουν έναντι των καρδιοπαθειών, αυξάνοντας την «καλή» HDL-χοληστερόλη και μειώνοντας παράλληλα την «κακή» LDL - χοληστερόλη.
Κατά τη διαδικασία παραγωγής και συγκεκριμένα της ζύμωσης του γιαουρτιού, η λακτόζη του γάλακτος διασπάται σε πιο απλά συστατικά, τη γλυκόζη και τη γαλακτόζη. Για το λόγο αυτό, το γιαούρτι περιέχει 20-30% λιγότερη λακτόζη και είναι πιο ανεκτό από άτομα που παρουσιάζουν δυσκολία στην πέψη της λακτόζης, όπως τα άτομα με δυσανοχή στη λακτόζη.
Το γιαούρτι πρέπει να περιέχει «ζωντανές και ενεργές» καλλιέργειες (επίσης γνωστές ως βακτήρια), συγκεκριμένα Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus, για την κάλυψη του νομικού ορισμού του προϊόντος. Κατά τη διάρκεια ζύμωσης του γάλακτος, οι καλλιέργειες αυτές είναι που συμβάλλουν στη μετατροπή του παστεριωμένου γάλακτος σε γιαούρτι.
Τα προιόντα Activia της Danone, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία γιαουρτιού, περιλαμβάνουν και τις δύο καλλιέργειες (Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus), ενώ ταυτόχρονα είναι τα μοναδικά που περιέχουν το μικροοργανισμό ActiRegularis, ο οποίος βρίσκεται «ζωντανός» και σε μεγάλες ποσότητες (100.000.000/γραμμάριο) καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και επιβιώνει στη διαδικασία της πέψης, καταλήγοντας στο έντερο.
https://dfvfaawk.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html
παραλία σάνη κυπαρισσία
https://xvzzifyo.blogspot.com/2019/01/blog-post_1.html
No comments:
Post a Comment