συλλογοσ κρητων μεσσηνιασ ο ψηλορειτησ
Η κεντρική ιχθυαγορά της Αθήνας μπορεί να ασφυκτιά από κόσμο, όμως ελάχιστοι αγοράζουν κι ακόμη κι αυτοί έχουν περιορίσει τις ποσότητες.
Συναντήσαμε τον κύριο Δημήτρη ο οποίος μόλις είχε κάνει τις αγορές του για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Είναι η πρώτη φορά, μας λέει, που φεύγει σχεδόν με άδεια χέρια. Φέτος θα τιμήσει την παράδοση «με χαλβαδάκι, πατάτες βραστές, ντοματούλα και κονσέρβα καλαμάρι».
συλλογοσ κρητων μεσσηνιασ ο ψηλορειτησ
πηγή:CNN Greece
'Αλμυρές' βρήκε τις τιμές των σαρακοστιανών η κυρία Πηνελόπη, η οποία ζει με μια σύνταξη του Δημοσίου, κι αναγκάστηκε να αγοράσει τα μισά από αυτά που είχε σημειώσει στη λίστα της:
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι οικονομικά. Δεν μπορούμε να ψωνίσουμε όπως άλλες εποχές. Τώρα παίρνουμε λίγο απ' όλα. Για παράδειγμα δεν παίρνουμε ένα χταπόδι αλλά δύο πλοκάμια.»
πηγή:CNN Greece
Συγκρατημένους στις αγορές τους χαρακτηρίζουν τους καταναλωτές και οι ιχθυοπώλες , οι οποίοι ναι μεν βλέπουν κόσμο να περνά μπροστά από τους πάγκους, όμως λεφτά στο ταμείο δεν βλέπουν!
«Ο κόσμος ψωνίζει τα απαραίτητα. Άλλες χρονιές έπαιρναν 2 με 3 κιλά καραβίδα τώρα μισό κιλό» λέει στο CNN Greece, o ιχθυοπώλης Βαγγέλης Κολλάρος.
πηγή:CNN Greece
Ας δούμε μερικές από τις τιμές των νηστίσιμων στην κεντρική αγορά της Αθήνας:
- φρέσκο καλαμάρι 14,80 ευρώ/κιλό
- χταπόδι 12,99ευρώ/κιλό
- σουπιές 10,98 ευρώ/κιλό
- γαρίδες 6,98ευρώ/κιλό
- μύδια 3,50 ευρώ /κιλό
- στρείδια 12, 98 ευρώ/κιλό
- χαλβάς 77,90 ευρώ /κιλό
- ταραμάς κόκκινος 4,80 ευρώ/κιλό
- ταραμάς λευκός 18 ευρώ/κιλό
Πάντως, σε δειγματοληπτική έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Εμπορίου στις αρχές της εβδομάδας διαπίστωσε ότι οι τιμές των σαρακοστιανών φέτος σε σχέση με πέρυσι έχουν μια μείωση της τάξεως του 2,9%.
πηγή:CNN Greece
Η κεντρική ιχθυαγορά της Αθήνας την Κυριακή όπως κάθε χρόνο θα ανοίξει στις 9μιση το βράδυ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας για όσους επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους την τελευταία στιγμή.
καζανια για χαλβα
https://gvctovlb.blogspot.com/2019/01/blog-post_80.html
https://daabuvjw.blogspot.com/2019/01/blog-post_68.html
No comments:
Post a Comment