Wednesday, March 20, 2019

λογοτεχνια α γυμν γυαλινα γιαννενα

λογοτεχνια α γυμν γυαλινα γιαννενα
λογοτεχνια α γυμν γυαλινα γιαννενα

Γρήγορα αποδείχτηκε πως επρόκειτο για αρχαιολογικό θησαυρό, ανεκτίμητης επιστημονικής αξίας. Ο μικρός είχε γίνει η αιτία για την ανακάλυψη του περίφημου «Λίκνου της Ανθρωπότητας», μίας περιοχής στη Μαλάπα της Νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκαν τα απολιθώματα του Αυστραλοπίθηκου σεντίμπα (Australopithecus sediba), ενός είδους ανθρωποειδούς που έζησε πριν από περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια.


https://xvzzifyo.blogspot.com/2019/02/blog-post_54.html

Μία δεκαετία μετά κι έπειτα από χρόνια επιστημονικής έρευνας και αντιπαράθεσης, οι παλαιοντολόγοι επιβεβαίωσαν πως τα απολιθώματα αυτά αποτελούν άλλη μία πληροφορία στο οικογενειακό δέντρο της ανθρωπότητας, άλλον ένα χαμένο κρίκο στην εξελικτική ιστορία του ανθρώπινου είδους.


κεράσια και κρίνοι

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα απολιθωμένα αυτά οστά συνδέονται άμεσα με τον σύγχρονο άνθρωπο (Homo genus), αποτελώντας ένα μεταβατικό είδος μεταξύ των πρώτων ανθρώπων και των προγόνων τους.


Τα ευρήματα αυτά βοηθούν την επιστήμη να καλύψει ένα κενό στην ιστορία της ανθρωπότητας, μεταξύ του Αυστραλοπίθηκου Λούσι (του σκελετού πιθηκόμορφου θηλυκού που έζησε στην ανατολική Αφρική πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια) και του Homo habilis (του ‘επιδέξιου’ είδους του γένους Homo που πιστεύεται πως έζησε περίπου 1,5 και 2,1 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην αρχή της Πλειστόκαινου εποχής).


Ο αυστραλοπίθηκος Λούσι σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα δέντρο πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια


Στην επιθεώρηση Paleoanthropology δημοσιεύονται σημαντικές πληροφορίες για την ανατομία και την κίνηση του γένους αυτού του ανθρωποειδούς, όπως το ότι «οι πρώτοι άνθρωποι της περιόδου εκείνης περνούσαν αρκετό χρόνο σκαρφαλώνοντας στα δέντρα, πιθανώς για αναζήτηση τροφής ή προστασία από τα αρπακτικά».


«Η μεγαλύτερη εικόνα ρίχνει φως στον τρόπο ζωής του Αυστραλοπίθηκου σεντίμπα αλλά και στη θεμελιώδη μετάβαση στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Σκοτ Γουίλιαμς.




το μωρο εφαγε κερι
https://dfvfaawk.blogspot.com/2019/01/blog-post_24.html

No comments:

Post a Comment